Skip to main content

Funktion, förutsättningar, mål och planering. Vi hjälper dig med träning, rehabilitering och programmering.

Vi arbetar både förebyggande och behandlande.Planera in besök regelbundet och undvik återkommande besvär

Naprapati

En naprapat diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar smärttillstånd i muskler och led.

Som naprapat kan vi hjälpa dig med såväl nytillkomna som äldre besvär i hela kroppen. Vi vill hitta kärnan till det onda och har möjlighet att ge dig verktyg som kan bidra till att smärtan inte kommer igen.

Vi formar behandlingen utifrån vår breda kunskap om kroppens rörelse och funktion i kombination med ortopedisk medicin. Behandlingsmetoderna är flera och varierar utifrån besvär och vilken effekt vi vill uppnå.
För dig med en akut smärtande tennisarmbåge kan stötvåg vara effektivt och vid värk eller ömhet i muskler kan en idrottsmassage skapa cirkulation och funktion. När du upplever en rörelseinskränkning eller svårigheter att ta ett djupt andetag kan en ledmanipulation i ryggrad hjälpa.

Inom idrottsmedicin är träning och rehab två centrala delar och vi har möjligheten att erbjuda korrektiv träning både i förebyggande och uppbyggande syfte. Ovan föreslagna behandlingsmetoder och några till kan du läsa mer om nedan. DIN Naprapat ser helheten!

Behandling med stötvåg och tejpning

En senas bästa vän

Genom att skicka tryckvågor genom huden ner till skadad vävnad stimulerar denna maskin kroppens förmåga till självläkning.

På så sätt kan vi förbättra eller eliminera smärttillstånd tex muskler, senor och seninfästningar. Stötvåg är en väl beprövad metod vid behandling av muskeloskeletala besvär, främst av överbelastningskaraktär.

Tejpning är en typ av behandlingsform kan användas vid skador som uppkommit vid yttre våld eller belastning, tex vid ledbandsskador. Syftet är att avlasta led och muskler samt möjliggöra att dem belastas på ett skadefritt sätt. Tejpning och rehabilitering är en vanlig behandlingskombination. 

Massage

Ge dig och dina muskler en chans till återhämtning

Idrottsmassage

Kroppen jobbar med att kompensera vilket kan resultera i överaktiva eller försvagade strukturer, något vi kan kalla sura muskler. En sur muskel är ofta en spänd muskel. En spänd muskel brukar ofta göra att du upplever smärta. Smärtan begränsar dig och din funktion. En idrottsmassage jobbar på djupet och verkar för att möjliggöra att musklerna kan börja arbeta korrekt igen.

Klassisk massage

Den primära effekten av massage är muskelavslappning genom att terapeuten jobbar med kroppens mjukdelsvävnader, vilka är muskler, hud och bindväv. Sekundärt kan det innebära en relaxerande effekt för sinne och nervsystem, en lika stor anledning att boka dig en massagebehandling.

Gravid massage

En graviditet innebär kroppsliga och mentala förändringar och återhämtning blir en central del av processen.
Den fysiska belastningen ökar på kroppens muskler och leder och smärtor kring rygg, nacke och bäcken kan uppstå.

Gör valet att unna dig själv och din kropp en stunds avkoppling. Vi har även möjligheten att erbjuda dig tens, tejpning och formgjutna sulor som ett extra stöd under din graviditet.

Akupunktur

En akupunkturbehandling frisätter bland annat hormonet endorfin som kopplas till smärtlindring och välmående

Medicinsk Akupunktur

Enligt kinesisk medicin är kroppen uppbyggd av energisystem som kan hamna ur balans.

Med en akupunkturnål vill vi påverka nervsystemets elektrokemiska samspel och lindra de besvär som obalanser kan ge.

Vi arbetar med att minska smärttillstånd som exempel huvudvärk, migrän, smärttillstånd kopplat till diagnoser som tennisarmbåge, bäckenuppluckring vid graviditet mm. Exempel på annan metod är också elektroakupunktur (EA), innebär att man med en elektrisk stimulator ger elektriska impulser genom några av akupunkturnålarna. Detta gör man ibland för att försöka få kraftfullare effekter.

Dry Needling

Denna behandlingsform är en förgrening av den västerländska-medicinska akupunkturen. Vid Dry-needling används det färre nålar, ofta en i taget. När nålen är i vävnaden söker terapeuten med en nål efter spända stråk och muskelfibrer. När nålen träffar dom rätta punkterna uppnås en twitch (okontrollerad muskelsammandragning) som i sin tur orsakar en muskelrelaxation.

Träning

DU står i fokus!

Korrektiv träning

Man är alltid barn i början. Precis som vi lär oss cykla, lär sig kroppen ditt mönster och vilka dina styrkor och svagheter är.

Därifrån skapas ett kompensationsmönster med syfte att skydda och balansera kroppen i bästa möjliga mån, det kan begränsa din utveckling i träningen samt ge muskuloskeletala besvär.

Under en längre session där behandling är en del av träningen arbetar vi på att korrigera rörelser och muskelaktivering för att bli av smärta, reducera risken för skada eller nå ett specifikt mål.

Fördelen att träna med DIN naprapat är att hen har koll på din kroppsliga status och att ni kan kombinera träningen med manuell behandling, nu kör vi!

Personlig träning – Allt i ett!

Nu har du en möjlighet att låta DIN naprapat ge dig stöd i din träning, oavsett vart på vägen du befinner dig. Tillsammans kan vi kämpa mot ett specifikt mål oavsett vad det målet är. Vi guidar dig med coaching och enkla verktyg som tar dig hela vägen fram.

Programmering

Vi hjälper dig med att planera din träning, ser till att du tränar varierat och skadeförebyggande med fokus på ditt intresse eller mål. Med en enkel översikt ser du hur du ska lägga upp din träning och för varje period får du 2-5 träningspass som du kan enkelt kan följa och alternera emellan.

Ortopediska inlägg

3D-scanning och fotanalys tillsammans med anamnes ger oss en tydlig bild om du är i behov av ilägg eller enbart stöd och komfort.

3D-scanning

Foten analyseras och scannas av i belastat och avslappnat läge. Utifrån analysen tillverkas individanpassade ortopediska inlägg.

Anamnes

Stor vikt läggs på diagnos och förklaring till varför dina problem har uppstått. Utifrån när du upplever dom och hur dom påverkar din övriga kropp.

Komfortinlägg

Med enklare inlägg från Rehabteamet kan du få stöd och dämpning för olika skor och aktiviteter.

Kostrådgivning

Kosten har en central del i våra liv. Det är maten vi stoppar i oss som ger oss den energi vi behöver för att leva. Det är när vi väljer vad vi äter som vi väljer vilka förutsättningar vi ger vår kropp. När vi slarvar med maten kan vi uppleva oss själva som trötta, vi får huvudvärk, får orolig/uppsvälld mage, känner oss ur form helt enkelt.

Kanske behöver Du hjälp av en kostrådgivare för att hitta nya vanor kring kosten, ätande, tillagning och inhandling. Kanske behöver du gå ner/upp i vikt. Kanske behöver Du hjälp för att orka hela dagen på jobbet eller i skolan. Kanske tränar Du mycket och vill få ut det mesta av din träning, orka pressa Dig lite längre och nå Dina mål. Kostrådgivning är för alla!
En kostrådgivare hjälper Dig att göra de justeringar i kosten som just Du behöver. En kostrådgivare hjälper Dig att skapa en positiv spiral av mat och hälsosamma vanor. Med kostrådgivning får Du hjälp att orka leva ett hälsosamt liv.
Rätt kost är grunden till en god hälsa!