Skip to main content

Funktion, förutsättningar, mål och planering. Vi hjälper dig med träning, rehabilitering och programmering.

Vi arbetar både förebyggande och behandlandePlanera in besök regelbundet och undvik återkommande besvär

Naprapati

En naprapat diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar smärttillstånd i muskler och led. 

Naprapaten kombinerar effektivt olika behandlingstekniker för att minska smärta, återskapa funktion samt förhindra och förebygga framtidiga besvär. Den manuella behandlingen kombineres med ortopedisk medicin och en bred kunskap om kroppens rörelse och funktion. För bästa resultat använder vi oss av olika behandlingsmetoder och förebyggande behandlingar. För dig med en smärtande tennisarmbåge kan stötvåg och akupunktur åtgärda och lindra problemet. En idrottsmassage kan mjuka upp musklerna inför en viktig tävling och manipulation kan krävas för att släppa på en bråkande rygg.

Stötvågsbehandling

Inom Idrottsmedicin rekommenderas stötvågsbehandling före kortisoninjektion tack vare sin bevisade effekt. 

Stötvåg är en metod där man via en maskin stimulerar kroppens vävnader med hjälp av tryckvågor. Stötvågor skickas ner mot den skadade vävnaden. Stötvågornas frekvens och kraft anpassas efter diagnos och individ. Det är en välbeprövad behandlingsmetod med god vetenskaplig grund vid behandling av diverse smärttillstånd i muskler, senor och seninfästningar. Tejpning som behandlingsform används ofta i samband med ledbandsskador eller andra vävnader som behöver skydd från belastning. Den skall stödja upp i försvagade kroppsdelar som behöver stöd av en anledning. Denna behandlingsform tillsammans med rehabilitering är ett mycket vanligt behandlingskombination.

Massage

Behandling av kroppens olika muskelgrupper. Målet är att mjuka upp och förebygga muskelspänningar, öka blodcirkulationen och skapa avslappning. Vi erbjuder tre olika typer av massage:

Idrottsmassage

Spända muskler kan inte arbeta som de ska och därför får andra muskler arbeta istället vilket leder till en felbelastning. Massage hjälper till att förebygga samt lösa upp spänningarna så att musklerna kan börja arbeta korrekt igen.

Klassisk massage

Effekten av massage är primärt att lösa upp spänningar i musklerna. En massör arbetar med kroppens mjukdelsvävnader, vilket innebär kroppens muskler, hud och bindväv.

Gravid massage

Med en stunds avkoppling och massage kan vi underlätta smärtor och stelhet i rygg, säte, nacke & skuldror. Vi erbjuder tejpning, ström och sulor under din graviditet som ett extra stöd.

Medicinsk akupunktur

Vi arbetar med att lindra besvär och olika smärttillstånd som huvudvärk, smärttillstånd i samband med andra diagnoser.

Medicinsk Akupunktur

Vi arbetar med att minska smärttillstånd som exempel huvudvärk, migrän, smärttillstånd kopplat till diagnoser som tennisarmbåge, bäckenuppluckring vid graviditet mm. Exempel på annan metod är också elektroakupunktur (EA), innebär att man med en elektrisk stimulator ger elektriska impulser genom några av akupunkturnålarna. Detta gör man ibland för att försöka få kraftfullare effekter.

Dry Needling

Dry-needling är en förgrening av den västerländska-medicinska akupunkturen. Denna behandlingsformen används det färre nålar, ofta en i taget. När nålen är i vävnaden söker terapeuten med en nål efter spända stråk och muskelfibrer. När nålen träffar dom rätta punkterna uppnås en twitch (okontrollerad muskel sammandragning) som i sin tur orsakar en muskelrelaxation.

Träning

Individanpassad träning där du står i fokus gällande funktion, förutsättningar, mål och planering. Vi hjälper dig med träning, rehabilitering och programmering.

Korrektiv träning

Kroppen har svårt att bryta ett invant mönster och felrekrytering av våra muskler. Under en längre session där behandling är en del av träningen arbetar vi på att korrigera rörelser och muskelaktivering för att bli av smärta, komma längre i vår träning eller nå ett specifikt mål.

Personlig träning

Oavsett vart vi befinner oss kan vi behöva stöd på vägen. Ett specifikt mål som du kämpar för att nå. Vi guidar dig med coaching, personlig träning och enkla verktyg som tar dig hela vägen fram till mål. Boka ett kostnadsfritt coachsamtal!

Programmering

Vi hjälper dig med att planera din träning, ser till att du tränar varierat och skadeförebyggande med fokus på ditt intresse eller mål. Med en enkel översikt ser du hur du ska lägga upp din träning och för varje period får du 2-5 träningspass som du kan enkelt kan följa och alternera emellan.

Ortopediska inlägg

3D-scanning och fotanalys tillsammans med anamnes ger oss en tydlig bild om du är i behov av ilägg eller enbart stöd och komfort.

3D-scanning

Foten analyseras och scannas av i belastat och avslappnat läge. Utifrån analysen tillverkas individanpassade ortopediska inlägg.

Anamnes

Stor vikt läggs på diagnos och förklaring till varför dina problem har uppstått. Utifrån när du upplever dom och hur dom påverkar din övriga kropp.

Komfortinlägg

Med enklare inlägg från Rehabteamet kan du få stöd och dämpning för olika skor och aktiviteter.